Traži
Filters

SVE OVISI O POTPLATU

5. ožujka 2019.

Čak i najbolji potplat ne štiti vas od hladnoće. Ukoliko često radite na hladnoći, odaberite one s toplinskom izolacijom - označene su sa slovnom oznakom CI (Cold Insulation).

Ako pak radite u blizini izvora vrlo visokih temperatura, potreban vam je vanjski potplat prilagođen za kontakt s vrućim površinama. Takva vrsta zaštitine obuće označena je slovnom oznakom HRO i, prema certifikatu, izdržava kontakt u periodu od 1 minute, s površinom zagrijanom na 300°C, bez ikakvih znakova oštećenja.

Ukoliko vam je potrebna specijalna zaštita

U našoj ponudi nalazi se i specijalna zaštitna obuća za zavarivače i one koji barataju s velikim plinskim cilindrima - označene su slovnom oznakom M(metatarsal). Takva zaštitna obuća štiti gornji dio stopala, budući da sama zaštitna kapica ne štiti metatarzalne kosti.

Da bi metatarzalne kosti ponovno zarasle potreban je vrlo dugačak vremenski period, a najčešće niti ne zarastaju dobro. Stoga, M - označena zaštitna obuća ima ojačanje od čelika ili kompozitnog materijala čime štiti cijeli gornji dio stopala.